Groeifinanciering van BOM en Rabobank voor SARA Robotics

01/07/2021

BOM heeft het business model van SARA Robotics omarmt en verstrekt een Converteerbare Lening als startpunt voor een mogelijke verdere verstrekking van groeikapitaal.

Het netwerk van BOM in de eHealth en medische/verzorgingswereld gaat SARA helpen om enerzijds de verdere roll-out te realiseren van de SARA zorgrobot ter ondersteuning van het zorgpersoneel en het welbevinden van cliƫnten ,en anderzijds passende functionaliteiten toe te voegen aan het SARA zorgplatform en de sociale robot in co-innovatie trajecten.

Na een zorgvuldige screening door Rabobank en externe deskundigen heeft ook Rabobank een innovatielening toegekend. Dit toont het passende innovatieve karakter van SARA evenals het vertrouwen van externe deskundigen dat SARA het verschil maakt en verder uit zal kunnen bouwen. SARA Robotics maakt hierin echt het verschil doordat ze samen met de zorginstellingen ontwikkelen en de impact via data analyse meten en aantonen. YouKnights heeft deze vervolg financiering vormgegeven en het traject verder begeleid.

Lees hier het het volledige artikel in het Eindhovens Dagblad