DES Group groeit verder door overname BTV Totaaltechniek

30/05/2022

Door overnames groeit DES Group vanuit Eindhoven uit tot een serieuze speler in de elektrotechniek. Met BTV Totaaltechniek uit Bergeijk zet het de stap naar projecten voor winkels.

In woningen en gebouwen van bedrijven, scholen en zorgorganisaties zijn installatiebedrijven van DES Group al actief.

Koelingen van Aldi en Jumbo

BTV verzorgt met name de techniek voor koelingen van supermarkten als Aldi en Jumbo. ,,We willen breder de retail in. Niet alleen met techniek voor supermarkten maar ook voor andere winkelbedrijven”, zegt algemeen directeur Richard Kluijtmans van DES Group over het nieuwe marktsegment van de groep.

Dutch Electrical Solutions (DES) Group is een jong bedrijf dat in enkele jaren is gegroeid naar een omvang van circa 150 medewerkers. De basis werd eind 2018 gelegd toen de installatiebureaus Verheggen (Wintelre) en Valkenaars (Budel) de krachten bundelden.

Overnames in beveiligingstechniek

Onder leiding van het Eindhovense participatiebedrijf YouKnights volgde een reeks overnames van andere bedrijven in de sector met het doel om een totaalpakket aan elektrotechnische oplossingen te kunnen aanbieden. Met Michielse Control Systems (Veldhoven) en Best Safety Systems (Best) haalde de groep expertise op het gebied van beveiligingstechniek binnen. Deze bedrijven werken nu samen vanuit een vestiging in Waalre.

Met elektro-, communicatie- en beveiligingstechniek heeft de groep een breed palet aan disciplines in huis. ,,Dat is interessant voor klanten met grote, integrale projecten maar zeker ook voor medewerkers. Zij kunnen zich doorontwikkelen binnen de groep”, stelt Kluijtmans, die sinds april aan het roer staat bij DES Group en eerder jarenlang als directeur werkte voor Mansveld Techniek.

Uitbreiding naar Gelderland

De Eindhovense groep wil zich verder onderscheiden met lokaal gewortelde bedrijven die dichtbij de klant staan. Vorige week breidde het zijn verzorgingsgebied uit in de richting van Gelderland door de overname van JWR elektrotechniek in Wychen. Zoals alle overgenomen bedrijven blijft het ongeveer 50 medewerkers tellende JWR onder zijn eigen naam actief.

Als bedrijven willen we elkaar versterken. Als we een bedrijf tegenkomen dat een aanvulling kan zijn dan gaan we daar naar kijken. – Joris Verheggen, DES Group.

Het draait voor ons om tevredenheid van klanten en medewerkers”, stelt commercieel directeur Joris Verheggen. ,,We blijven met beide benen op de grond. Als bedrijven willen we elkaar versterken. Als we een bedrijf tegenkomen dat een aanvulling kan zijn dan gaan we daar naar kijken.”

De krachtenbundeling binnen de groep heeft geleid tot twee nieuw opgerichte bedrijven, DES service & onderhoud en NVO Verdelerbouw. Verheggen: ,,Met deze activiteiten zijn we autonoom aan het groeien. Dat doen we ook door de bundeling van de beveiligingsbedrijven.”

Installatie van warmtepompen

In onder meer service en onderhoud en aansturing van gebouwen op het gebied van energiebeheer zou verdere uitbreiding mogelijk zijn. Ook een overname in de werktuigbouwkundige hoek zegt Kluijtmans niet uit te sluiten. ,,Op het gebied van duurzaamheid komt veel bij elkaar”, wijst hij bijvoorbeeld op de installatie van warmtepompen waar zowel werktuigbouwkundige als elektrotechnische kennis bij komt kijken.

Lees het artikel nu ook in het Eindhovens Dagblad